piano huren delft

Wil je muziek leren spelen, maar weet je nog niet goed voor welk instrument je moet kiezen? Stop dan nu met zoeken! Wij geven je in deze blog namelijk drie hele goede redenen om voor de koningin van alle instrumenten te kiezen. En wie is die koningin dan wel? De piano natuurlijk!

Bijna iedereen gaat jaloers op je zijn

Dit komt, omdat de piano onweerstaanbaar is. Als je in een ruimte met een piano komt, heb je die sowieso gezien. En niet alleen jij, maar ook alle anderen. Wedden dat als al die andere mensen weten dat jij een pianist(e) bent je gevraagd zal worden om dit instrument met haar prachtige, witte en zwarte toetsen te bespelen?

Een immens groot repertoire

Piano is – op de (zang)stem na – het instrument waarvoor er het meest muziek geschreven is. En dit in de meest uiteenlopende genres. Van klassiek tot jazz, van folk tot rock, en uiteraard ook de beste pop. Voor piano vind je alles! Welke muziek je ook wenst te spelen, je zal dat kunnen op je piano!

Goed voor je brein!

Als je piano speelt dan train je je brein. Dat doe je natuurlijk sowieso al als je muziek speelt, maar met piano spelen doe je dat nog een tikkeltje meer. Hoe komt dat? Wel bij piano worden tegelijkertijd verschillende delen van je hersenen aangesproken. Die delen moeten samenwerken om ervoor te zorgen dat jij het mooiste piano kunt spelen. Houd je brein dus lekker actief door héél veel piano te spelen. (Zorg natuurlijk wel dat je buren niet altijd hetzelfde deuntje moeten horen!)

Maar is piano spelen niet duur?

Akkoord! Als je piano wilt spelen, zal je vroeg of laat een investering moeten doen in een piano. En ja – zeker voor akoestische instrumenten – kost je dat een flinke duit. Gelukkig is er ook een grote tweedehandsmarkt. Een piano huren, is natuurlijk ook een optie. Zo kan je in Nederland makkelijk een piano huren in Delft, Amsterdam, Rotterdam, of waar dan ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.