uit eten vlissingen

Met z’n prachtige locatie en heerlijke frisse zeegeur, is Vlissingen één van de populairste toeristische steden van Nederland. Veel mensen komen voor een dagje zee of de gezellige boulevard. En van die heerlijke zeelucht, daar krijg je natuurlijk honger van. Gelukkig beschikt Vlissingen ook over de lekkerste restaurantjes. Veel koks laten zich helemaal inspireren door hun omgeving, waardoor er veel zeegerechten op de menukaart staan. Ga je uit eten in Vlissingen, dan wil je die traditionele visgerechten natuurlijk wel proberen. Maar wat zijn de beste keuzes? Oftewel, welk visgerecht mag je écht over overslaan tijdens je dagje Vlissingen.

Oesters

Wanneer een stad grenst aan de zee, zijn zeegerechten niet alleen traditie, maar ook heerlijk vers en professioneel bereid. En dit geldt zeker voor de populaire oesters. Ieder traditioneel restaurant in Vlissingen zal vrijwel altijd oesters op de menukaart hebben staan. Op traditioneel wijze bereid, met de heerlijke zilte smaak van de zee, en geserveerd met ijs. Perfect als voorgerecht, hoofdgerecht of om te delen met de hele tafel.

Een vispannetje

Een ander populair gerecht binnen de visrestaurants in Vlissingen, is het zogenoemde vispannetje. Deze staat bij veel restaurants op de menukaart. In een vispannetje zitten, vaak kleinere stukjes, van meerdere soorten verse vis. Het is dus de perfecte manier voor toeristen om meerdere vissoorten uit te kunnen proberen. De porties zijn niet zo groot, waardoor je gemakkelijk alle vissoorten kunt uitproberen. Dit is de perfecte optie voor mensen die überhaupt nog nooit vis hebben gegeten, of die graag iets nieuws uitproberen.

Hollandse garnalen

Één van de meest populaire zeegerechten, zijn toch wel de Hollandse garnalen. Op traditionele wijze bereid, heerlijk zoet en ziltig van smaak, en geserveerd met een heerlijke saus. Hollandse garnalen zijn heerlijk als voorgerecht, hoofdgerecht en zijn ook een heerlijke snelle lunch. Genoeg mogelijkheden. En hoewel er, naast visgerechten, natuurlijk ook genoeg andere eten in Vlissingen te vinden is, raden we je toch aan om vis te proberen. Je bent immers niet iedere dag zo dicht bij de zee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *