gulden snede

De gulden snede komt al vele eeuwen voor in de kunst. Omdat deze vorm de perfecte maat aangeeft, is het zowel in de schilderkunst, de architectuur en de beeldhouwkunst veel toegepast. Ook moderne kunstenaars werken graag met deze maten en zorgen er voor dat het hun kunstwerken beter maakt. Er zijn tal val kunstwerken waarin de gulden snede wordt toegepast. Het ziet er altijd goed uit wanneer ruimtelijke vormen op die manier met de gulden snede worden weergegeven. Een kunstenaar kan natuurlijk op een geheel eigen wijze deze maten gebruiken. Het komt dan ook vaak voor dat er net als in de Renaissance een kunstwerk wordt gemaakt dat geheel of gedeeltelijk is gebaseerd op de gulden snede.

Altijd goede kunst om te verkopen met de gulden snede

De juiste maat in een kunstwerk zorgt altijd voor schoonheid. Het is dan ook aan te raden aan kunstenaars om deze verhoudingen door te voeren. Ook hele moderne objecten kunnen met deze goede verhoudingen worden gemaakt. Iedereen zal meteen zien dat het kunstwerk dan net dat beetje extra heeft en dat is belangrijk wanneer je graag je werk wilt verkopen. Er is een goede markt voor kunst die niet iedereen maakt, voor kunst dat een beetje afwijkt van de rest en daarom is het een goed idee om snel te kijken wat er allemaal mogelijk is en hoe je de verhoudingen van de gulden snede op een zo mooi mogelijke manier kunt toepassen.

Vormen in de kunst

De gulden snede is niet de enige verhouding die kunstenaars graag gebruiken. Ook de vormen van een pentagon zijn altijd mooi in abstract werk. Je kunt dus vaak een goed kunstwerk afleveren wanneer je je aan deze verhoudingen hebt gehouden. Het is daarnaast leuk om steeds weer nieuw werk te creëren en op die manier te gaan kijken waar jouw inspiratie je mee naar toe neemt. Op een gegeven moment maak je dan echt naam met jouw werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *