Digitaal uitvaartwensen vastleggen

Steeds meer landgenoten organiseren zelf hun uitvaart. Dat kan nu ook digitaal op meerdere gespecialiseerde websites en is een enorme troost voor je nabestaanden. Het voorbereiden, van je uitvaart start met het vastleggen van je uitvaartwensen. Daar komt heel wat bij kijken. Deed je dit nog niet maar wil je er wel mee beginnen? Hou dan zeker rekening met onze tips zodat je niets over het hoofd ziet en je afscheid vlekkeloos  kan verlopen.

Uitvaartwensen vaak niet besproken

De voorbereiding van onze uitvaart stellen de meesten van ons zo lang mogelijk uit. Anderen doen  het zelfs niet en dat legt extra druk bij hun nabestaanden. Er zijn nu eenmaal aangenamere werkjes dan ons definitief afscheid voor te bereiden. Maar als je de organisatie van je uitvaart volledig aan je nabestaanden over laat, bestaat de kans dat die anders verloopt dan je zelf altijd had gewild. Om het organiseren van je eigen uitvaart zoveel mogelijk te vergemakkelijken kun je dit nu zelfs digitaal en dus online doen.

De voordelen van je uitvaart (digitaal) vastleggen

  • Het is zeker niet de meest aangename bezigheid, maar je eigen uitvaart (digitaal) vastleggen heeft toch wel enkele belangrijke voordelen:
  • Wanneer je vooraf je uitvaartwensen vastlegt en deelt met één of meerdere vertrouwenspersonen, kunnen zij ervoor zorgen dat je uitvaart volgens je wensen verloopt.
  • Met het vooraf organiseren van je eigen uitvaart verlos je je gezins- en je naaste familieleden van belangrijke beslissingen. Wil je begraven of gecremeerd worden is een belangrijke vraag die moet beantwoord worden.
  • Het voorbereiden van je uitvaart zorgt voor een duidelijk overzicht van wat er allemaal bij nodig is. Je kent meteen ook het totale kostenplaatje en kun je je er op voorbereiden. Door bijvoorbeeld ​​maandelijks een bedrag of door een uitvaartverzekering af te sluiten. Weeral een zware zorg minder voor je nabestaanden.

Legde je je uitvaartwensen nog niet vast, maar ben je er wel voor te vinden? Dan doe je dat makkelijk online, via Digitaal uitvaartwensen vastleggen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *