Tekenles voor kinderen

Tekenen is een ontspannen bezigheid voor jong en oud. Voor kinderen is het een manier om jezelf uit te drukken en creatief te ontwikkelen. Met tekenles voor kinderen leert je kind verschillende technieken om hun creatieve kant te ontwikkelen. Zo kan er op een ontspannen manier gewerkt worden om de tekenkunsten van je kleine kunstenaar te vergroten. Hieronder drie andere redenen om je kind tekenles te laten volgen.

Zelfvertrouwen creëren

Het geeft je kind voldoening om iets moois te tekenen. Door een mooie tekening te maken, kan je zoon of dochter trots zijn op iets wat hij of zij zelf heeft gemaakt. Spreek je waardering uit voor het kunstwerkje door het op te hangen of complimenten te geven. Dat geeft je kind ook weer het enthousiasme en zelfvertrouwen om door te gaan om meer creaties te maken.

Motoriek verbeteren

Tekenen is goed voor de hand-oog coördinatie. Tekenles voor kinderen vergroot de fijne motoriek. Door met potloden en vilstiften te werken, leren kinderen meer beheersing over kleine voorwerpen. Dit kan ook weer van pas komen in andere situaties waarbij fijne motoriek nodig is. Andere vaardigheden zoals veters leren strikken, of sleutels gebruiken of netjes met mes en vork eten kunnen makkelijker aangeleerd worden door goede motoriek.

Goed voor de concentratie en focus

Met tekenles voor kinderen worden kinderen gemotiveerd om voor lange tijd stil te zitten. Dit is voor de meeste kinderen niet altijd makkelijk, ze kunnen snel afgeleid worden. Door je voor lange tijd op iets te richten, verhoog je de concentratie en leren kinderen om dingen af te maken. Daarnaast hebben ze er natuurlijk ook veel plezier in! Dit maakt het geen opgave, maar een leuke creatieve bezigheid. Die concentratie en focus die ze opbouwen, kunnen ze ook weer goed gebruiken in andere situaties. In de klas kan extra concentratie en focus ook goed van pas komen. Ook hier is het nodig dat ze langere tijd stilzitten en goed luisteren naar de juf of meester. Meld je kind nu aan om deze waardevolle vaardigheden te ontwikkelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *